mandag den 21. februar 2011

Græske bøffer & hjemmelavet tsatziki


Måske ikke den mest elegante ret, men den smager af sol og sommer.

Det skal du bruge (3-4 personer):
Bøffer:
500 g hakket oksekød (god kvalitet - ellers bliver de tørre og kedelige. Jeg køber helst mit friskhakket hos slagteren)
50-100 g fetaost - smuldret
friskhakket persille
1 æg
Tørrede krydderier (fx oregano, timian osv.)
Lidt salt og peber
Revet hvidløg

Tsatziki:
Græsk yoghurt (fedtprocent efter behov, men yoghurt med lav fedtprocent kan skille)
2 agurker, revet groft på rivejern
Hvidløg efter smag og behag (jeg bruger max 1 fed)
En lille smule citronsaft
En lille smule akaciehonning
Salt
Peber

Sådan gør du:
Bøffer: Rør alle ingredienserne sammen, så farsen samles. Lad den trække ½ time, så smagen trænger ud i kødet. Derefter formes farsen til bøffer og steges i smør/olie på panden (bedst når de er gennemstegt).

Tsaziki: Læg den revede agurk i en si eller dørslag og drys med lidt salt (det dræner agurkerne for væske). Kram agurkestrimlerne ind i mellem for at vride væsken ud. 
Rør yoghurt med lidt citronsaft, akaciehonning, revet hvidløg, salt og peber og vend tilsidst agurkerne i. 

Server fx med ovnkartofler og tomatsalat med rødløg og finthakkede krydderurter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar