mandag den 16. maj 2011

Chevre Chaud (salat med grillet gedeost, semi-dried tomater, bagte løg og honningristede mandler)

Chevre Chaud er en fransk bistro-klassiker, som sagtens kan laves derhjemme. Retten fungerer rigtig godt som en let hovedret, men er også god som en forret til flere. Kernen i chevre chaud er at skabe balance mellem syre, salt og sødme, da det virkelig fremhæver smagsnoterne i gedeosten.

Det skal du bruge (hovedret til 2, forret til 4):
Blandede grønne salater
Gode modne tomater på stilk
Semi-dried tomater i olie
Et par håndfulde mandler
2 rødløg
1 rulle gedeost
1 fed hvidløg
1 flute eller baguette
Olivenolie
Balsamico
Akaciehonning


Sådan gør du:
Tænd ovnen på ca. 180 grader. Del rødløg i både og læg i en lille bradepande eller ildfast fad. Hæld lidt olie, honning og balsamico over drys med lidt salt og peber. Bag i ovnen i ca 15-20 min. til de er møre. Når løgene er færdige tænder du for grillen i ovnen. Varm lidt olie op på en slip-let pande og rist mandlerne ved middel varme, så de ikke brænder. Drys med lidt havsalt og til allersidst giver du lidt akaciehonning over og vender mandlerne. Lad dem køle af i panden. Fordel salat, to slags tomater, bagte løg og mandler på to-fire tallerkner og hæld lidt olie, balsamico og honning over og vend salaten. Skær brødet i tommelfingertykke skiver og pensl med lidt olie. Grill dem let på en grillpande til brødet er blødt og har fået en let skorpe. Læg brødstykkerne på en bageplade med bagepapir og lad køle af, inden du lægger skiver af gedeost på. Grill de små brød med gedeost under ovnens grill i et par minutter, men hold hele tiden øje med, at de ikke bliver brændt. De skal kun lige brunes. Når de er færdige, kan du anrette oven på salaten - eller servere ved siden af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar