mandag den 21. februar 2011

Spaghetti & Meatballs (Spaghetti med kødboller)


Spaghetti & Meatballs er en af mine absolutte favoritretter, og den går normalt rent hjem hos både børn og voksne. Jeg laver tit en stor portion - den er endnu bedre efter en dag i køleskabet og kan sagtens fryses og genvarmes.

Det skal du bruge (2-4 personer afhængigt af, hvor meget de spiser):

Meatballs:
500 g hakket kalv/flæsk 
1 æg
ca. 100g revet parmasanost
2 tsk paprika
1 fed hvidløg - revet
2 tsk tørret oregano (kan udelades)
2 tsk tørret basilikum (kan udelades)
1 stort løg - revet eller meget finthakket (jo finere jo bedre)
2 spsk mel
1 dl mælk (du kan bruge vand i stedet)
1 tsk salt
Peber efter behov

Tomatsauce:
1 flaske tomatpure (passata di pomodoro), fx fra De Cecco (fås i Irma) - eller to dåser hakkede/flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
1 løg
1 fed hvidløg
½ l vand
En lille smule kalvefond/buillon (eller en "terning") - kan udelades, men det giver god kraft til saucen
salt og peber

Sådan gør du:
Meatballs: Bland alle ingredienserne, rør godt, så farsen bliver sammenhængende og smidig. Lad farsen trække minimum ½ time (ellers vil kødbollerne ikke få så meget smag - jo længere de trækker jo bedre).

Sauce: Hæld alle ingredienserne i en stor gryde og blend dem med en stavblender. Varm op til kogepunktet. Når saucen koger begynder du at forme kødbollerne med en almindelig spiseske og putte dem i saucen - fortsæt til al farsen er brugt. Skru ned for varmen og lad sauce og kødboller simre/småkoge i min. 20 minutter. Jo længere du lader det koge, jo bedre/mere koncentreret bliver smagen. 

Server go' kvalitetsspaghetti og pynt med revet parmasanost og evt. hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar