mandag den 21. februar 2011

1-2-3 Æblecrumble


Det skal du bruge (4-6 pers.):
½ kg æbler, helst madæbler fx Belle de Boskop, men andre kan også bruges. Vigtigst er det at de har lidt syre og ikke moser helt ved bagning.
125 g marcipan
150 g sukker
75 g blødt smør
2,5 dl havregyn
Vanillesukker
Kanel

Sådan gør du: 
Tænd ovnen og forvarm til 200 grader.

Bland alle de tørre ingredienser med smøret indtil det er jævnt fordelt og har en "smuldret" konsistens. 

Skræl æblerne og skær dem i tynde både og fordel dem i et fladt, ildfast fad. Riv marcipanen over æblerne, og fordel smuldredejen derover i et jævnt lag.

Sæt i ovnen og bag i 25-30 min. - hold lidt øje med om smuldrelåget bliver for brunt.

Resultatet er en helt sprød top med mosede, søde æbler under. 

Serveres lun og gerne med god vanilleis til.

Lise-pigens tips:
Kan også laves i portionsstørrelser, hvis det skal være fisefornemt. Så gør man bare som ovenfor, men putter indholdet i ramekiner (det er små skåle). NB! bagetiden vil så være lidt kortere.

Eller:

Kan også laves med anden frugt, fx pærer, rabarber eller friske bær, når det er sæson.

Yum, yum!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar