mandag den 29. august 2011

Nemt Foccacia med timian og rosmarin

Opskriften er tyvstjålet fra bogen Meyers Bageri, men er så god og nem, at den også skal deles her.  Nøglen til det gode foccacia er især tre ting: at du bruger en god kvalitet mel med højt glutenindhold, som gør, at brødet hæver bedre uden så meget gær; at du lader den hæve længe nok OG sidst men ikke mindst æltningen. Jeg har fulgt Meyers anvisninger og har æltet denne dej på maskine, og det gør en kæmpe forskel. Dejen bliver fantastisk smidig, klistrer ikke og hæver flot. Selvom du ikke har en køkkenmaskine med dejkrog, kan du opnå næsten samme resultat ved at bruge en alm. (stærk) håndmikser med dejkroge. Og så slipper du jo for at få hænderne i dejen :)


Det skal du bruge:
650 ml vand
1 dl olivenolie
20 g gær eller en halv pakke tørgær
1 kg hvedemel (helst italiensk tipo 00 eller andet hvdemel med højt glutenindhold).
20 g havsalt
4 kviste frisk rosmarin
Havsalt
Olivenolie


Bland lunkent vand og olivenolie i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel og havsalt og ælt dejen godt sammen. Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 min. Ælter du på maskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 minutter og derefter skrue op på fulde hastighed i 6 minutter. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over. 

Smør en bradepande med olivenolie. vend dejen over i bradepanden og tryk den forsigtigt ud, så den fylder hele bradepanden. Hæld lidt god olivenolie ud over dejen og tryk den godt ned med fingrene. Træk bladene af rosmarin- og timiankvistene og fordel dem over dejen. Drys lidt ekstra havsalt over og tryk forsigtigt ned i dejen. Lad dejen efterhæve i bradepanden i ca. 1 time. 

Bag foccaciaen ved 220 fadet i 25 min. og lad den afkøle i bradepanden. 

2 kommentarer: