søndag den 17. april 2011

Salat med varmrøget laks, urtecreme, friske ærter, avocado og asparges

Foråret er kommet og giver lyst til let og lækker mad. Denne salat er propfyldt af sunde fedstoffer fra laks og avocado, mens ærter og asparges giver god mæthed på få kalorier. Salaten har fylde nok til at udgøre en hovedret, men kan selvfølgelig også serveres i mindre portioner som forret. Også tager det max. 15 min. at tilberede, så det er en god hverdagsret.


Det skal du bruge (hovedret til 2):
2 stykker varmrøget laks med peber
1 moden avocado
1 bundt asparges
ca. 500 g ærter (ubælget vægt)
1 lille løg
2 hoveder mini-romaine
Rucola
Dressing:
2 dl 6% creme fraiche
1 lille bundt dild, finthakket
1 lille bundt persille, finthakket
En lille smule citronsaft
1 tsk akaciehonning
Salt & peber


Sådan gør du:
Vask og tør salaterne godt og riv den i mundrette stykker. Bælg ærterne. Knæk de træede ender af aspargesene og skyl dem. Blancher dem kort (1-2 min.) og hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. Skær dem i mundrette stykker (gerne på skrå, det er mere dekorativt). Skær løget i meget fine, tynde både. Bland alle ingredienserne. Hiv forsigtigt skindet af laksen og fjern det brune kød. Bryd laksen i flager og bland med salaten. 
Dressing: Rør alle ingredienserne sammen og smag til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar