torsdag den 14. april 2011

Thai-kylling med sprøde grøntsager i gul karry


Vores danske ganer har efterhånden vænnet sig til asiatiske ingredienser, som ingefær, karrypasta og kokosmælk. De fleste kender vel Thai Gul Karry - min version har flere grøntsager end originalen og skærer lidt ned på den fede kokosmælk dog uden at gå på kompromis med smagen.
(Foto er på vej)
 Det skal du bruge (2-3 personer):
1 fed hvidløg, revet fint
1 rød chili (med eller uden kerne efter smag og behag), finthakket
1 godt stort stykke ingefær, revet fint
1 stor tsk. gul karrypasta
1 spsk. alm. karrypulver 
ca 250 ml hønsebuillon eller 250 ml vand og en buillonterning
½ dåse kokosmælk
Saften fra en ½ citron (eller en hel lime)
200-300 g. kyllling. Helst inderfileter, de er mest møre.
Et væld af grøntsager i mundrette stykker:
Fx:
1-2 peberfrugter
½ squash
1 stort løg 
1 bakke sugarsnaps - skal først tilsættes tilsidst
1 bundt forårsløg - skal først tilsættes tilsidst
1 bakke minimajs - skal først tilsættes tilsidst
Cashewnødder - skal først tilsættes tilsidstt
Neutral olie til stegning (fx jordnødde- eller rapsolie)

Sådan gør du:
Start med at forberede alle grøntsagerne, og skær kyllingen i passende stykker. 
Varm olien op sammen med karrypastaen og rør det sammen til en flydende masse og tilsæt kyllingen sammen med hvidløg, ingefær og chilli. Kyllingen skal kun lige brunes, så tilsættes peberfrugter, squash, løg og karrypulver. På den måde bliver kyllingen ikke for tør. Jeg foretrækker at grøntsagerne stadig er sprøde ved servering, så jeg svitser dem kun lige, så tilsætter jeg hønsebuillon/vand + terning. Rør rundt og tilsæt så kokosmælk. Lad det hele komme op og koge et par minutter. Smag så til og tilsæt evt. salt hvis nødvendigt. Tilsæt citronsaft efter smag og behag og lad evt. simre lidt længere. Et par minutter inden servering tilsættes de sidste grøntsager, som kun lige skal varmes med. Hæld evt. cashewnødder ved eller server dem ved siden af.

Server med (jasmin)ris, naan og mango chutney. Eller hvis man er rigtig frisk: friske stykker mango og revet kokos - mums!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar