onsdag den 6. april 2011

Krydderurte-farserede rødspætteruller med forårsgrønt


I begynder måske at fornemme, at jeg er meget glad for fisk. Denne ret er ingen undtagelse. Den er overraskende let at lave, men smager fantastisk og kan sagtens udgøre en "gæsteret".  
Det skal du bruge (4 personer):
Fiskeruller:
8 store rødspættefiletter
350 g grov, rørt fiskefars af torsk
1 lille bundt dild, hakket
1 lille bundt persille, hakket
1 lille bundt purløg, hakket
Økologisk citronskal, revet
Saucen:
300 ml fiskefond
2 tsk koncentreret tomatpuré
1½ dl hvidvin
Økologisk citronskal, revet
Vand
25 g smør
1 dl fløde
Grøntsager:
1 bundt grønne asparges
1 lille pose grønne bønner
1 gødløg
Salt & peber

Sådan gør du:
Saucen: 
Kog fonden op og tilsæt hvidvin, tomatpure og citronskal. Lad det småkoge, indtil den tykner. Det tager ca.  20-30 min. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis det bliver for tykt og koncentreret. Lige inden servering tilsættes ca. 25 g smør i terninger (iskoldt), og saucen blendes med stavblenderen til den skummer. Tilsæt lidt fløde efter smag og behag og blend igen. Kan også laves udelukkende med smør, men så skal der tilsættes mere.
Fiskeruller:
Rør krydderurter og revet citronskal med fiskefarsen. Lad farsen trække i ca. 10 min
Rødspættefiletterne skylles og tørres. En passende del fiskefars lægges på den brede ende af filetten og den rulles sammen. Læg i ildfast fad, krydder med salt, peber og citronsaft. Læg en lille smule smør på hver rulle. Bag i ovnen ved ca. 175 g. i 20 min.
Grøntsager: Klargør aspares ved at vaske og knække den nederste "træede" del af. Vask bønnerne og skær top og bund af (eller klip med en saks). Pil rødløget og skær i tynde både. Start med at sautere bønnerne i lidt smør eller olie, tilsæt dernæst rødlæg og til sidst asparges, da de har kortest tilberedningstid. Hele processen tager ca. 5-7 minutter, hvis man gerne vil have grøntsagerne sprøde.

Læg en fiskerulle i en dyb tallerken og anret med en passende mængde grønt. Hæld den varme, skummende sauce over og server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar