tirsdag den 26. april 2011

Græsk salat med grillet kylling

Foråret er kommet og det giver lyst til lette, grønne retter. Salaten her kan bruges når som helst - til frokost, hovedret eller tilbehør. Her har jeg brugt grillet kylling, men det kan sagtens erstattes af andre typer kød eller helt udelades. En græsk salat er per definition lidt rustik, så du skal ikke bruge megen tid på forberedelserne her.

Det skal du bruge (2 personer):
2 stk. kyllingbryst
lidt teriyaki og honning
Cocktailtomater eller andre smagfulde tomater
1 agurk, skrællet og uden kerner
1 lille rødløg i fine skiver
Fetaost i blok - mængde efter behag
Kalamata oliven med sten (de smager bedst)
Forskellige bitre salat typer, her rucola, radicchio, frilice og feldsalat.
Olivenolie
Balsamico


Sådan gør du:
Vend kyllingen i lidt teriyaki og honning og grill (enten på rigtig grill eller på grillpande) i ca. 15 minutter. Lad hvile lidt inden du skærer den i skiver.
Vask, skyl og tør alle salaterne grundigt og fordel i to skåle. Skær tomaterne i grove både og del den skrællede og udkernede agurk i grove stykker. Giv en lille håndfuld oliven til hver tallerken. Skær fetaen i store tern og fordel mellem tallerknerne. Skær rødløg i helt fine skiver og fordel mellem tallerknerne. Bland alle ingredienserne med løs hånd og hæld lidt olivenolie og balsamico over. Tilsidst fordeler du kyllingen og så er du klar til at spise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar