mandag den 9. maj 2011

Skindstegt torsk, nye, hvide & grønne asparges med dildskum

Min påske blev tilbragt i Berlin, hvor de første hvide "spargel" bliver serveret som en delikatesse på mange af de tyske restauranter. Både hvide og grønne asparges hører helt sikkert forået til og skal spises og nydes mens de er i sæson. De kan helt sikkert sagtens spises solo, men de passer altså også rigtig godt til fisk og skaldyr. Denne aspargesopskrift kombinerer både grønne og hvide med lækker, skindstegt torsk og en let dildskum.
Det skal du bruge (2 personer):
2 stykker torsk med skind af god kvalitet - helst de øverste stykker på filetten.
En lille smule citronsaft
Et bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
Dildskum:
1 skalotteløg, finthakket
1 dl hvidvin
Saften fra en halv citron
2 dl fiske- eller hønsefond
1 lille bundt dild
1 dl fløde

Sådan gør du:
Sauter skalotteløgene i en lille smule smør eller olie. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe og vinen reducere til cirka halvdelen. Tilsæt citronsaft og derefter fonden. Lad den simre, så den langsomt reducerer. Lige inden servering tilsætter du fløde og dild, lader koge op og derefter blender du den kraftigt med stavblenderen, så saucen skummer. Serveres straks.
Skræl og skyl de hvide asparges og skær de tykke, træede ender af. Skyl de grønne asparges og knæk de nederste ender af. Kog de hvide asparges i rigeligt saltet vand i ca. 5-7 min. Tag dem op og læg dem evt. på lidt køkkenrulle. Kog de grønne asparges i max 2-3 min. og tag dem straks op.
Læg fisken på lidt køkkenrulle, sådan at overskydende vand suges væk. Giv dem lidt salt, peber og citronsaft. Steg fisken på skindsiden i lidt smør. Det tager cirka 10-12 min. ved middelvarme, men stegetiden afhænger af fiskens tykkelse. Læg eventuelt et låg eller lidt staniol over panden, så går det hurtigere. Pas på du ikke oversteger torsken - så bliver den tør og kedelig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar