tirsdag den 17. maj 2011

Spicy kyllingeburger med guacamole

Hvorfor ikke give den gode gamle burger en overhaling, der indeholder mindre fedt og meget mere smag? Hakket kyllingekød har et meget lavt fedtindhold og er lækkert, saftigt og meget modtageligt overfor smagsgivere som fx ingefær og chilli, som bliver brugt i denne opskrift.

Det skal du bruge (4 burgers):
Kyllingebøffer:
ca 500 g hakket kyllingekød
1 æg
1-2 rødløg (afhængigt af størrelsen), revet på rivejern
1 tommelfingerstort stykke skrællet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk mel
2 spsk mælk
1 chilli, finthakket
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
2 tsk gurkemeje
1 tsk chilipulver
Salt & peber
Guacamole:
2 modne avocado
2 forårsløg
1 chilli, finthakket
Saften fra 1/2 citron
1/2 fed hvidløg, fintrevet
2 tomater, uden kerner, i fine tern
Salt & peber


Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne til kyllingebøfferne sammen i en skål til det er en jævn, sammenhængende masse. Lad stå og hvile i min. 30 min.  Form farsen til 4 lige store bøffer og steg dem i halv smør/halv olie på en slip-let pande ved middel varme. NB! Farsen vil være lidt blød, men den sætter sig, så snart den bliver stegt. Lad bøfferne få lidt stegeskorpe, så kan de nemt vendes. Steg i ca. 15. min til de er gennemstegte.
Guacamole: Start med at mose avocado med salt og peber. Rør derefter de resterende ingredienser i og smag til.
Byg burgeren med gode burger boller, lidt mayonnaise, frisk sprød salat, rødløg, agurk og tomater i skiver.





1 kommentar:

  1. Hvor lyder det en spændende opskrift:)
    Den vil jeg prøve.

    Knus og kram herfra

    SvarSlet