torsdag den 9. februar 2012

Vintersalat med rosenkål, blomkål, æble og ristede solsikkekerner

Vi har allesammen brug for mere energi og flere vitaminer her om vinteren, så her er en salatopskrift, der sparker gang i systemet og smager himmelsk samtidig. Jeg har brugt rosenkål, som jo er en lidt udskældt grøntsag, men du kan sagtens bytte den ud med spidskål, hvidkål, rødkål eller andet, hvis din aversion er for stor. Salaten kan sagtens spises solo, men gør sig rigtig godt som tilbehør til alle former for stegt kød.


Det skal du bruge:
En bakke rosenkål
1 halvt blomkålshoved (måske mindre afhængigt af størrelsen)
1 æble, gerne lidt syrligt
1 eller 2 forårsløg (afhængigt af størrelsen)
Et par håndfulde solsikkekerner
Dressing:
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
Lidt citronsaft
1 del hvidvinsedikke
2 dele olivenolie
Lidt vand
Salt og peber


Sådan gør du: 
Fjern rod og de yderste blade fra rosenkålen og snit dem i helt fine strimler. Skær blomkålsbuketterne i helt tynde skiver og det samme med æblebådene og forårsløg. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er gyldne. Pisk dressingen sammen af alle ingredienserne og smag til og juster efter behov. Vend alle ingredienserne godt sammen og SPIS!

1 kommentar:

  1. Hej,

    Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

    Med vänliga hälsningar,

    Senka
    senka@findeopskrifter.dk

    SvarSlet