mandag den 21. februar 2011

Lækre, koldhævede morgenboller



Det skal du bruge:

Ca. 18 stk.:

7 dl vand
20-25 g. gær eller et 1/2 brev tørgær
2 spsk. rørsukker
3 spsk. salt (gerne Maldon sea salt)
3 dl havregryn
600-650 g. hvedemel



Sådan gør du:

Gær udblødes i vandet (hvis du bruger tørgær, så blandes alt bare ukritisk sammen), som hældes sammen med de øvrige ingredienser. Rør sammen med en gaffel til du har en sammenhængende konsistens. Dæk skålen med film og sæt i køleskabet i mindst 12 timer (jo længere, jo bedre, men max 3-4 dage). 

Fordel bollerne med to skeer på en bageplade, pensl med vand og drys med havregryn eller birkes inden bagning.

Bages i ca. 12 minutter ved 240 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar