mandag den 21. februar 2011

Svensk kladdkaka


Her er en hurtig, nem og superlækker dessertopskrift til hverdag eller weekend. Tror alle kan være på en svensk kladdkaka - løst oversat til dansk er det en brownie-agtig chokoladetærte, som smager fantatisk og tager max 30. min (inkl. bagetid) at lave


Det skal du bruge (passer til en alm. tærteform):
100 g smør
150 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
1-2 tsk vanillesukker
1 3/4 dl mel

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader

Smør og chokolade smeltes i en gryde (ikke for høj varme, så det brænder)

Æg og sukker piskes (meget) luftigt med el-pisker

Vend den afkølede chokolademasse med æggemassen. 

Vend forsigtigt melet i (hvis man rører får hårdt banker man luften ud af dejen)

Hæld dejen i en springform eller tærteform (brug bagepapir i, så er den nem at få ud, når den er bagt)

Bag ved 175 grader i ca. 20 min. Hvis man gerne vil have en rigtig klæg midte, så bag lidt kortere tid.

Kan serveres lun eller kold og med alskens tilbehør

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar