torsdag den 10. marts 2011

"Kebabdeller" med fintsnittet kål, yoghurtdressing og hjemmebagte pitabrød

"Kebabdeller" er mit eget påfund, men er i virkeligheden bare en mellemøstligt krydet frikadelle. I denne opskrift er der brugt hakket kalv/flæsk, men man kan også sagtens bruge kalv/lammefars - eller ren lammefars, hvis man ønsker. Hvis man har travlt, så kan man sagtens bruge købte pitabrød i stedet. Jeg anbefaler COOPs på frost - de er supergode.

(Foto er på vej)


Det skal du bruge (ca. 3-4 personer):

Kebabdeller:
500g hakket kalv & flæsk
2 løg, revede
1 æg
1 spsk salt
Peber efter behag
1 fed hvidløg, revet
1 tsk karry
2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk kanel
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt ingefær
1 1/2 spsk mel
1 dl mælk

Pitabrød (10-12 stk.):
300 g mel Tipo 00

200 g durum mel
Ca. 3 dl. vand
½ spsk. salt
2 spsk. olivenolie
Ca. 1/2 pakke tørgær


Yoghurtdressing:
ca. 250-300 ml græsk/tyrkisk yoghurt (10% smager bedst, men lavere fedtindhold kan sagtens bruges
Saften fra en halv citron
1 spsk akaciehonning
1/2 -1 fed hvidløg, revet
1 spsk stødt spidskommen

Derudover:
fintsnittet hvidkål, spidskål eller rødkål afhængigt af sæson og smagsløg
fintsnittede agurker
fintsnittede rødløg (kan udelades)

Sådan gør du:

Kebabdeller:
I en skål rører du alle ingredienser sammen til en sej, sammenhængende masse. Lad farsen stå overdækket og køligt i min. 1/2 time, men gerne længere. Det giver mulighed for at smagen trækker ud i kødet.

Varm en pande op og brug halv olie (raps eller vindruekerne) og halv smør til stegning. Form farsen til små kugler og steg ved jævn varme. Ryst panden ind imellem så bollerne får jævn stegeskorpe og holder den runde form.


Pitabrød (opskriften er lånt fra Spise med Price, program 26, "Den Sidste Nadver") :

Lun vandet og opløs gæren deri. Bland mel, salt og sukker i en bunke på bordet. Lav en fordybning i bunken og hæld langsomt gærvandet i melet. Ælt dejen grundigt sammen. Den skal være smidig og elastisk – uden at hænge fast på fingrene - så er den klar. Kom dejen i en skål og dæk den evt. med et tyndt lag olivenolie. Lad den hæve lunt i 3 timer.

Rul derpå dejen ud til en aflang pølse og skær 10-12 små stykker af den. Rul dem til små boller og lad dem stå og efterhæve en halv time på et meldrysset bord. Opvarm ovnen til 250 grader. Har man en bagesten, kan denne med fordel bruges. Rul bollerne ud til små flade, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke.

Bag pitabrødene på bagepapir – gerne direkte på bagestenen, hvis man har en sådan. 4 minutter – til de hæver op – derefter vendes de og får ca. 2 minutter på den anden side.

1 kommentar: