mandag den 21. marts 2011

BBQ-marinerede kyllingelår med mangosalsa og yoghurtdressing

En let og lækker hverdagsret, der smagsmæssigt låner lidt fra det caribiske køkken. Mangosalsaen er en eksplosion af smag, der gør fede dressinger overflødige. Her er rettet serveret med jasminris, men det kan selvfølgelig erstattes af grovere sorter, som fx bulgur, brune ris, vilde ris eller perlespelt. 




Det skal du bruge (2-3 personer):
8 kyllingelår
Marinade:
2 fed hvidløg, revet
2 tsk salt
Friskkværnet peber efter smag og behag
3 spsk æbleedikke
2 spsk paprika
2 tsk chilipulver
2 tsk stødt spidskommen
3 spsk akaciehonning
1 tsk grovkornet sennep
2 spsk neutral olie
2 dl ketchup
1/2 dl vand
Yoghurtdressing:
250-300 ml. neutral sødmælksyoghurt (kan erstattes af andre yoghurttyper, fromage frais eller creme fraiche)
Saften fra 1/2 limefrugt
1 tsk salt
Friskkværnet peber efter smag og behag
1 spsk akaciehonning
2 tsk stødt spidskommen
Mangosalsa:
1 moden mango
1 chilli (ikke for stærk)
3 røde "snackpeberfrugter"
1 rødløg, finthakket
Saften fra 1/2 limefrugt
1 lille håndfuld frisk mynte
1 lille håndfult frisk persille
2 spsk olivenolie (kan udelades helt)
Salt og peber efter behag


Sådan gør du:
Start med at lave marinaden til kyllingelårene. De bliver bedst, hvis de får lov at stå i marinaden nogle timer, men mindre kan også gøre det. Alle ingredienser blandes sammen til en jævn masse i en plastikbøtte og alle kyllingelårene vendes deri, så de er godt dækket ind. Læg lov på og stil i køleskabet, optimalt i 2-3 timer.
Varm oven op til 180 grader, fordel kyllingelårene på en bageplade med bagepapir på. Steg i ovnen i ca. 35 min. - så er de klar til servering.


Mangosalsa: befri mangoen for skind og sten. Mangoer har en flad, oval sten i midten, så start med at skære de to "buttede sider af og derefter siderne. Hvis mangoen er meget moden, kan man trække skindet af, men ellers skærer du det af med en skarp kniv. Skær mangoerne i mundrette tern. Hak chilli, peberfruger og rødløg fint og bland sammen med mangoerne. Hak krydderurterne fint, pres limesaft over og til sidst hælder du lidt olivenolie over. Smag til og tilsæt salt og peber efter behag.
Yoghurtdressing: salt, peber, spidskommen, honning og limesaft røres sammen og derefter tilsættes yoghurten. Rør godt og dressingen er klar til servering.


Lise-pigens Tip: kyllingelårene er også rigtig gode på grillen. Jeg plejer at forstege i ovnen i ca. 15-20 min., så bliver de ikke helt forkullede.



1 kommentar:

  1. Rigtig god ret - for første gang har jeg lavet en marinade til kyllingen:-) Smagte super dejligt

    SvarSlet