søndag den 27. marts 2011

Blåbær-muffins


Jeg elsker blåbær-muffins og denne opskrift er virkelig skøn. Det smeltede smør gør, at overfladen bliver lækker og sprød, og citronskallen giver en dejlig skarp kontrast til den søde kage. Opskriften her er taget fra bogen "500 Muffins & Cupkakes" af Fergal Connolly (http://www.saxo.com/dk/item/fergal-connolly-500-muffins-cupcakes-indbundet.aspx)
Det skal du bruge (ca. 12 stk.):
125 g sukker
1 spsk revet citronskal (økologisk)
275 g hvedemel
1 spsk bagepulver
2 æg, letpiskede
2½ dl mælk
115 g smør, smeltet
2 tsk vanillesukker
200 g friske eller optøede blåbær

Sådan gør du:
Tænd ovnen og varm til 200 grader (varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform.
Rør sukker, citronskal, mel, vanillesukker og bagepulver sammen i en skål med en ske.
Pisk æg, mælk og smør sammen i en anden skål, så det bliver glat. Tilsæt de tørre ingredienser og rør rundt. Tilsidst vender du forsigtigt blåbærrene i. 
NB! Resultatet er bedst med friske blåbær, men bruger man frosne, så sørg for at dræne noget af væsken fra ellers bliver dejen for tynd. Med optøede bær vil dejen tage farve og blive blålig pga. saften + de optøede bær falder næsten altid lidt til bunds istedet for at fordele sig ligeligt i dejen. Et tip kan være kun at putte halvdelen af bærrene i dejen og først tilsidst fordele de resterende bær i muffinformene.
Hæld dejen i formene og bag i ca. 20 min. Stik forsigtigt en skarp kniv eller kødnål i en muffin - hvis der ikke sidder dej fast på kniven, så er de færdige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar