torsdag den 31. marts 2011

Teriyaki-marineret andebryst med spicy nudelsalat

Denne nudelsalat er en af mine favoritter. Den er lynhurtig at lave, indeholder masser af sprøde, rå grøntsager og har en god balance mellem det salte, søde og stærke. Den kan sagtens tåle at blive spist alene, men er også rigtig god sammen med næsten alle former for grillet eller stegt kød. Her er den serveret med teriyaki-marineret and, men prøv med kyllingebryst, en god svinekotelet, tun, laks eller oksekød - det er mindst lige så godt.






Det skal du bruge (3-4 personer):
2 ferske (eller optøede) andebryster af god kvalitet
1-2 dl teriyaki - eller nok til, at anden er næsten dækket (teriyaki er en japansk marinade, som består af japansk soya, sukker og mirin (sød sake) - fås i de fleste større supermarkeder)
200 g kinesiske nudler
1 squash
1 rød chilli
1-2 bundter forårsløg afhængigt af størrelsen
2 gulerødder
1 rød, gul eller orange peberfrugt
Dressing:
1 fed hvidløg
1 tommelfinger stort stykke ingefær
1/2 dl jordnøddeolie (kan erstattes af anden neutral olie fx vindruekerneolie)
1 dl sød chilli sauce
1 tsk. thailandsk fish sauce
1 dl soya
3-5 dryp sesamolie
Saften fra 1 limefrugt
Evt. lidt vand, hvis dressingen er for salt
Derudover:
1 håndfuld saltede peanuts, finthakkede eller knust i morter
Evt. en håndfuld hakket frisk koriander


Sådan gør du:
Start med at fjerne unødvendigt fedt og sener fra andebrystet med en skarp kniv. Rids skindet på skrå, først den ene vej og så den anden. Læg anden i en dyb tallerken og hæld teriyaki over, så de er næsten dækkede. Lad dem stå i marinaden i ca. 1-2 timer (mindre kan også gøre det, men så bliver smagen bare ikke så kraftig).
Nudelsalat:
Rens og snit peberfrugt, gulerødder, peberfrugt og forårsløg i "julienne" (tynde, aflange stykker). Chillien hakkes fint - hvis den er meget stærk, så fjern nogle af kernerne og frugtkødet. Læg alle de rå grøntsager i en stor skål.
Dressingen: Riv hvidløg og ingefær fint og læg i en anden skål. Tilsæt væskerne (olie, soya, fish sauce, chillisauce, limesaft, sesamolie) og rør sammen til den samler sig. Smag på den og vurder om den skal have lidt mere af en af komponenterne. Det er meningen, at dressingen skal have noget "pow", da de rå grøntsager og nudlerne vil absorbere smagen og gøre den mindre intens. Hæld den færdige dressing over grøntsagerne og lad dem trække, mens du steger kødet. Mens kødet hviler (se nedenfor), koger du nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra dem og hæld dem i skålen med grøntsager og dressing. Vend dem godt, så de bliver dækket af dressingen. 
Andebryst:
Tag andebrysterne op af marinaden, lad dem dryppe lidt af og læg dem derefter med skindsiden nedaf på en kold pande. Tænd på mellemhøj varme og lad skindsiden brune i ca. 5 minutter før du vender dem. Steg dem på alle sider i ca. 10-15 min. yderligere. Sluk for varmen og lad dem trække i yderligere 10 minutter, inden du skærer kødet ud (ellers vil al saften løbe ud af kødet, og det vil blive tørt).
Servering: Anret en passende portion nudelsalat på hver tallerken og pynt med hakkede peanuts og lidt koriander. Skær anden i tynde skiver med en skarp kniv og læg ved siden af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar