mandag den 6. juni 2011

Saftige kanelsnegle med masser af remonce

Kanelsnegle kan alle vist li', og de passer sig godt både til morgenbordet og eftermiddagskaffen. De fleste kan bedst lide den bløde midte, og denne opskrift gør faktisk at hele sneglen er lige så blød og lækker. Hvad er hemmeligheden? At rulle dejen ekstra tyndt ud og være generøs med remoncen. 

Det skal du bruge (ca. 24 mellemstore snegle):
50g smør
2 1/2 dl sødmælk
25 g gær eller 1/2 pakke tørgær
1 dl sukker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemomme
400 g hvedemel
Remonce:
100 g blødt smør
250 g brun farin
2 spsk. kanel

Sådan gør du:
Lun smør og mælk, så smørret er netop smeltet. Det skal være fingervarmt. Rør gæren ud i væsken til den er opløst og tilsæt så sukker og salt. Rør mel og kardemomme i lidt efter lidt til du får en jævn masse.  Hæld dejen ud på en meldrysset overflade og ælt den godt til dejen er smidig. Lad den hæve overdækket i 45-60 min. Imens rør du remoncen sammen.
Ælt dejen let og rul den så ud i en rektangel. Det er vigtigt, at du ruller dejen tyndt ud - det gør, at sneglene bliver mindre "brød-agtige".  Fordel remoncen på rektanglet og rul så dejen sammen på den lange led. Skær pølsen i lige store stykke og læg skiverne på en bageplade og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve i ca. 45-60 min. og bag så i ca. 6-7 min. ved 220 grader. NB! hvis du planlægger at fryse og genopvarme, så bag evt. lidt kortere tid - så bliver de ikke tørre. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar