tirsdag den 14. juni 2011

Parpardelle med tigerrejer

Pastaretter er ideelle til hverdagsaftener. Det er hurtigt og kan varieres i det uendelige. Parpadelle med tigerrejer i en frisk tomatsauce er en ret, som behager de flestes smagsløg. Her er masser af smagsgivere i form af chilli, hvidløg, tomater og krydderurter. Jeg bruger en lille smule fløde til at runde smagen af, men det kan helt sikkert udlades, hvis man ønsker en mere fedtfattig version. 
Det skal du bruge (2-3 personer):
ca. 20 tigerrejer, rå/ukogte 
5 modne tomater, gerne cocktailtomater, skåret i store tern
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 chili, finthakket
2 dl hvidvin
250 ml hønse- eller fiskebouillon
250 ml passata di pomodoro (eller en halv dåse hakkede tomater)
125 ml fløde
1 håndfuld hakket persille
1 håndfuld hakket basilikum (gerne med stilke)
ca. 350-400 g parpardelle pasta (brede båndpasta)

Sådan gør du:
Pil de rå rejer, men gem skallerne! Fjern tarmen (den sorte streng i "ryggen" af rejen) og læg dem på lidt køkkenrulle. 
Svits skalotteløg, hvidløg (gem lidt til senere) og chilli i lidt olie uden, at det tager farve. Tilsæt rejeskallerne og skru lidt op for varmen, så de svitses. Tilsæt tomaterne, lad svitse lidt igen og dereft hvidvinen. Lad alkoholen fordampe og tilsæt bouillonen. Efter lidt kogetid, tager du alle rejeskallerne op med en gaffel eller madpincet. Tilsæt så tomatpureen, og lad saucen simre og reducere i ca. 15 min. 
Kog parpadelle-pastaen efter anvisningen (ca. 6-7 min.). Når pastaen er næsten færdig, tilsætter du fløden til saucen. Saucen må helst ikke koge for hårdt, efter fløden er tilsat. Varm så lidt olie op i en anden pande og svits rejerne meget kort sammen med resten af hvidløget. Rejerne skal kun lige skifte farve ellers får de får meget og bliver gummiagtige. Put rejerne i saucen sammen med de hakkede krydderurter. Hæld vandet fra pastaen og vend den straks med sauce og rejer. Server med det samme og drys med lidt friskrevet parmasanost og friskkværnet peber.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar