tirsdag den 19. juni 2012

Hjemmelavet koldskål (med jordbær og kammerjunker)

Endnu en sommerklassiker, som endda er så uhyggelig nemt at lave, at alle burde kunne være med. Der er mange forskellige meninger om, hvordan koldskål skal laves, men jeg foretrækker den altså med vanille, citron og ren kærnemælk (ikke med tykmælk, som nogen bruger). Hvis du manger en hurtig dessert, så gå straks igang.

Det skal du bruge (4 personer):
1 liter kærnemælk
4 æggeblommer (past.)
2 spsk sukker
Saften fra en halv citron
Kornene fra 1 vanillestang


Sådan gør du:
Pisk æggeblommer, sukker og vanille godt sammen, så sukkeret er helt opløst. Pisk så kærnemælk og citronsaft i og køl det hele ned i køleskabet, så den er iskold, når den skal spises. Server sammen med firske danske jordbær og gode kammerjunker. Mums!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar