tirsdag den 19. juni 2012

Lammeburger med tzatziki

Prøv en ny variation af den klassiske burger. Personligt synes jeg, at vi spiser alt, alt for lidt lammekød i Danmark - og hakket lammekød fås stort set kun hos slagteren. Det er synd, for det smager utrolig godt og giver en god variation i forhold til de traditionelle oksekødshakkebøffer. Det hakkede lammekød til bøfferne er her godt kryderede med spidskommen, paprika, chilli m.m., men du kan variere krydderisammensætningen alt efter smag og behag.

Det skal du bruge (4 burgers):
400 gram hakket lammefars, helst med en lav fedtprocent
1 løg, revet på rivejern
1 fed hvidløg, revet fint
1 tsk spidskommen
1 spsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 spsk rasp
1 spsk chilipulver
Salt & peber
1 æg (kan udelades - hvis du gør, så får du en fastere bøf. Med æg, bliver konsistensen mere som en frikadelle)
Tzatziki:
1 agurk
200-300 ml. græsk yoghurt, 10%
1 tsk. akaciehonning
En lille smule citronsaft
1 lille fed hvidløg
Salt & Peber


Sådan gør du:
Rør lammefarsen godt sammen med alle ingredienserne til farsen er sammenhængende og "sej". Lad den stå og hvile i ca. 30. min. Imens river du agurken på et rivejern, putter den i en si eller et dørslag og presser væsken ud. Drys med lidt salt og lad agurkerne stå og dræne. Rør yoghurten med honning, salt, peber, citronsaft og hvidløg.
Form farsen til fire bøffer og steg dem på panden i olie til de er gennemstegt. Rør de drænede agurker med yoghurten og server straks burgerne med lune boller, frisk salat, tomat og løgringe.

1 kommentar:

  1. Ser lækkert ud, elsker lammekød. Det skal prøves :o)

    SvarSlet