fredag den 18. maj 2012

Risotto med ærter, mynte, dild og jomfruhummer

Faste læsere vil måske bemærke, at jeg har et overtal af opskrifter på risotto, men det er en favorit, så her får I altså én til til samlingen.


Det skal du bruge (2-3 personer)
500 g. jomfruhummerhaler (helst friske)
200 g risottoris (fx aborio)
2 skalotteløg (eller 1 alm. løg) (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
2 dl hvidvin
500-600 l god hønsefond
2 håndfulde parmasanost (revet)
500 g ærter (ubælgede)
En lille håndfuld mynte
En par duske dild
Ærteskud til pynt (kan udelades)
En lille smule revet hvidløg (til stegning af jomfruhummerhalerne)


Sådan gør du:
Start med at befri halerne for skallen. Husk at fjerne tarmen (den sorte streng langs ryggen) - det kan gøres i et snuptag, hvis du trækker nedefra halespidsen.Vask dem hurtigt i kold vand og læg dem på køkkenrulle, så du får væden fra.
Sautér løg og hvidløg i lidt smør til de er blanke. Tilsæt risene og evt. en lille smule mere smør, så de også bliver blanke. Hæld vin på og lad den reducere, så alkoholen er fordampet. Start med at tilføje et par øser fond og lad det koge ind. Tilsæt mere, lad koge ind osv. indtil risen er al dente. Husk en risotto skal være en lind grød. Til allersidst tilsætter du de rå, bælgede ærter, hakket mynte, dild og parmasan. Rør rundt. I en anden pande steger du jomfruhummerhalerne ved hård varme sammen med lidt olivenolie, salt, peber og hvidløg - det tager MAX et par minutter.
Server straks og pynt med et par friske ærteskud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar