torsdag den 17. maj 2012

Frittata med kartoffel, chorizo og peberfrugt

Der har været stor efterspørgsel fra de faste læsere efter nemme hverdagsretter, som kan laves på en halv time. I den ånd kommer der her en hurtig, let og mættende hverdagsret - en frittata med kartoffel, chorizo og peberfrugt. "Hvad er en frittata" spørger du måske? En frittata er en italiensk krydsning mellem en omelet og en quiche og er altså primært baseret på æg og forskelligt fyld. Super nemt at lave og ideelt til at få bugt med resterne fra køleskabet.


Det skal du bruge (2-3 personer):
5-6 kartofler
1 stor rød peberfrugt eller 2 røde snackpebre
2 rødløg (eller 1 stort)
ca. 100 g chorizo enten skiveskåret skåret i tern eller hel chorizo skåret i mundrette stykker
en god håndfuld revet cheddar (du kan også sagtens bruge andre typer ost som mozerella, emmenthaler, gedeost osv.)
6 æg
2 dl mælk
salt & peber


Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader og find en dyb pande eller sauterpande frem, der kan tåle at komme i ovnen. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i letsaltet vand til de er al dente. Skær løg i tern, peberfrugt i fine strimler og svits de to i lidt olie til de er blanke og møre. Tilsæt chorizo og lad den stege med i ca. 5 minutter. Hvis den afgiver for meget fedt, kan du hælde lidt fra. Tilsæt de kogte, drænede kartofler og lad dem stege med et minut eller to. Pisk æg og mælk sammen og giv en lille smule salt og peber. Fordel osten over grøntsagerne og hæld æggemassen over. Sæt i ovnen v. 180 grader og bag i ca. 15 minutter til æggene er stivnet og toppen er gylden.


Server straks med en grøn salat - eller som her med en let tomatsalat med basilikum og feta. 

1 kommentar:

  1. How to play blackjack at casinos - Dr.MCD
    I was really happy to have 전라북도 출장안마 the opportunity 인천광역 출장안마 to play Blackjack online, 화성 출장마사지 but I 구리 출장마사지 can't live up to my expectations. I was able to gamble for a long time, 울산광역 출장안마

    SvarSlet