mandag den 21. november 2011

Hjemmesyltede agurker

Julen nærmer sig og det er tid til at hive nogle af de gamle danske klassikere op af gemmerne. Jeg går personligt meget op i at videreføre de stolte danske madlavningstraditioner,  som er videreført fra generation til generation. Jeg ved godt, at man kan købe syltede agurker de fleste steder, men det er utroligt let at lave selv og så får du et produkt, som er helt fri for kunstige konserveringsstoffer.


Det skal du bruge: 
1-1 1/2 agurk (afhængigt af størrelsen)
2 dl lager edikke
1 dl vand
1 dl sukker
2 tsk salt
Friskkværnet peber og hele peberkorn


Sådan gør du:
Kog alle ingredienser (undtagen agurkerne) op i en gryde, så sukker og salt opløses. Lad lagen køle lidt af. Skær agurken i tynde skiver (eller riv på rivejern) og hæld lagen over. Lad den stå min. et par timer inden du spiser dem. Hvis du som her vil gemme dem til senere, så skold et patentglas og hæld agurkerne heri. Så kan de holde sig i mange måneder :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar