tirsdag den 6. september 2011

Klassisk oksecarpaccio - lynhurtig forret

Her får I et tip til en lynhurtig forret, der kræver næsten ingen forberedelse og alligevel smager fantastisk. Carpaccio fås efterhånden i de fleste supermarkeder, men det smager længder bedre, når man køber det frisk hos slagteren. Min slagter har det altid på lager, men er du tvivl, så ring og spørg din lokale. Jeg kan ikke tage æren for denne opskrift, så det er mere inspiration til hurtige hverdagslækkerier eller en nem forret  næste gang du skal have gæster.


Det skal du bruge (2 personer):
ca. 100-150 g rå okse- eller kalvefilet skåret i papirstynde skiver - fås hos din slagter, skal have frosset
Parmasanost af god kvalitet
Et par håndfulde ruccola 
En lille dusk bredbladet persille
Olivenolie
Citronsaft
Balsamico


Sådan gør du:
Få slagteren til at skære carpaccioen ud i helt tynde skiver. Fordel skiverne jævnt på en god stor tallerken og drys med salt og peber. Høvl tynde strimler parmasanost over med en kartoffelskræller. Læg lidt vasket ruccola og blade persille i midten og fordel lidt god olivenolie over. Hæld en lille smule citronsaft og kraftig balsamico på og  server straks med lidt godt brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar