onsdag den 13. juli 2011

Lynstegt tun med multi-bønnesalat

Denne ret er ideel til hverdage, hvor det godt må gå lidt hurtigt, men stadig skal være sundt og lækkert. Retten er stopfyldt med gode proteiner, fibre og fedstoffer, så du kan roligt spise med god samvittighed. Til bønnesalaten har jeg brugt tørrede bønner (som altid findes i mit forrådskammer), som skal stilles i blød dagen inden. Du kan dog sagtens bruge bønner på dåse, men vær opmærksom på, at de kan være mere melede. Husk også at hælde lagen fra og skyl bønnerne godt inden brug. Du kan også sagtens bruge andre typer bønner end de klassiske røde og hvide som er vist her.
Det skal du bruge (hovedret til 2 personer): 
2 stk. tunbøffer af god kvalitet - den skal være helt frisk!
Salat: 
100 g tørrede hvide bønner
100 g tørrede røde bønner
1 moden avocado
1 rødløg
1 peberfrugt
1 rød chili
Bredbladet persille
Ristede pinjekerner
Dressing:
2 dele olie
1 del æbleedikke
1/2 fed revet hvidløg
1 tsk akaciehonning
En lille smule citronsaft

Sådan gør du:
Hvis du bruger tørrede bønner, så skal disse lægges i blød i koldt vand 12-20 timer, inden de skal koges. Jeg lægger de to slags bønner i hver deres skål, da de røde bønner afgiver meget farvestof. VIGTIGT: hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt, da vandet indeholder et bestemt protein, som er giftigt for mennesker. Kog dem så i hver sin gryde i saltet vand i ca. 30-35 min. (jeg foretrækker bønner lidt "al dente"). Hæld igen vandet fra og lad dem køle lidt af. 
Skær alle grøntsagerne til salaten i mundrette stykker og vend bønnerne i - de må godt være lune. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over bønnesalaten og vend godt sammen. 
Tør tunbøfferne med køkkenrulle og giv lidt salt og peber. Varm en pande op, så den har højeste mulige temperatur og steg så tunbøfferne ca. 1 minut på hver side (lidt afhængigt af tykkelsen). Det er meningen, at tunen bare lige skal have stegeskorpe, men ellers er rå i midten. 

1 kommentar:

  1. Uhm, labert :-)

    Hej Lise

    Dejlig madblog du har og lækre ting du laver. Har du ikke lyst til at komme med på listen over de danske madblogs på madblogs.dk (der er 372 indtil videre)? Det er en god måde at vise alle hvem du er og det giver også trafik til din side. Du kan melde dig til her: http://madblogs.dk/tilmeld

    Glæder mig til at se hvad du finder på fremover :-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet