onsdag den 25. april 2012

Verdens Bedste Brød (eller brød bagt i støbejernsgryde)

Der er blevet skrevet og uploadet meget omkring "Verdens Bedste Brød" siden opskriften debuterede på Go' Morgen Danmark for noget tid siden. Jeg testede opskriften i sidste uge og kan bekræfte, at det er et virkeligt godt brød og især, når man tager i betragtning, hvor let og billigt, det er at lave. Hele konceptet med denne opskrift er, at man bager brødet i en lukket støbejernsgryde i ovnen ved høj varme . Det giver en fantastisk sprød skorpe og et saftigt, luftigt brød.


Det skal du bruge: 
625 gram mel (svarer ca. til 10 dl.) 
500 ml. vand
2 tsk salt
3-4 gram tørgær 


Sådan gør du: 
Rør alle ingredienserne sammen med en gaffel eller grydeske - den skal være våd og klistret. Dæk skålen med film og sæt i køleskabet i min. 12 timer. Når du tager dejen ud, så pas på med at sætte skålen for hårdt på bordet - du kan risikere at slå luften ud af den.


Drys bordpladen med godt med mel. Hæld forsigtigt dejen ud på bordpladet og drys med lidt mere mel. Fold forsigtigt dejen indover sig selv 3-4 gange. Læg den forsigtigt over i et fad smurt med olivenolie og lad hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.


Imens sætter du din støbejernsgryde i ovnen og varmer op til 250 grader. 


Tag gryden ud (pas på den er varm!) og hæld evt. lidt olie i bunden. Hæld forsigtigt dejen fra fadet over i gryden - det skal syde, når dejen rammer bunden. 

Læg låg på og sæt i ovnen. Bag ved 250 grader i 30. min. Tag så låget af og bag yderligere 15. min ved 230 grader.


Tag ud af ovnen og vend brødet ud og lad det køle af på en rist, så det beholder sin sprøde skorpe. Brødet holder sig friskt i en lille uge, hvis du pakker det godt ind. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar