Her er en hurtig, nem og superlækker dessertopskrift til hverdag eller weekend. Tror alle kan være på en svensk kladdkaka - løst oversat til dansk er det en brownie-agtig chokoladetærte, som smager fantatisk og tager max 30. min (inkl. bagetid) at lave
Det skal du bruge (passer til en alm. tærteform):
100 g smør
150 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
1-2 tsk vanillesukker
1 3/4 dl mel
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader
Smør og chokolade smeltes i en gryde (ikke for høj varme, så det brænder)
Æg og sukker piskes (meget) luftigt med el-pisker
Vend den afkølede chokolademasse med æggemassen.
Vend forsigtigt melet i (hvis man rører får hårdt banker man luften ud af dejen)
Hæld dejen i en springform eller tærteform (brug bagepapir i, så er den nem at få ud, når den er bagt)
Bag ved 175 grader i ca. 20 min. Hvis man gerne vil have en rigtig klæg midte, så bag lidt kortere tid.
Kan serveres lun eller kold og med alskens tilbehør
Enjoy :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar