torsdag den 17. maj 2012

Hjemmelavede spareribs

Trods det kummerlige forårsvejr er grillsæsonen igang, og så skal man have gang i de klassiske BBQ-discipliner. Spareribs er fantastiske, når de er lavet på ben af god kvalitet og med en hjemmelavet marinade. Her får du en guide til hvordan:


Det skal du bruge (2 personer):
2 sider ribben (ca 700 g)
Kogelage:
Vand
Peberkorn
Salt
Laurbærblade
Marinade:
2 dl brun farin
2 dl ketchup (Heinz selvfølgelig)
1 tsk tabasco
1 spsk paprika
1 spsk løgpulver
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk chilipulver
Salt & peber


Sådan gør du:
Kog benene i godt saltet vand sammen med 10 (ca.) peberkorn og et par laurbærblade i ca. 20 min. Lad benene køle af i vandet i et par timer.
Rør marinaden sammen og gnid den godt ind i kødet. Læg benene i et fad og dæk godt til og lad stå i køleskabet - gerne 3-4 timer. Grill så i ca. 15 min (eller steg færdige i ovnen ved 200 grader i 15 min.) - så har du de møreste spareribs, som får tænderne til at løbe i vand. Server dem "american style" sammen med coleslaw og en grov kartoffelmos.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar