Det skal du bruge (4-6 pers.):
½ kg æbler, helst madæbler fx Belle de Boskop, men andre kan også bruges. Vigtigst er det at de har lidt syre og ikke moser helt ved bagning.
125 g marcipan
150 g sukker
75 g blødt smør
2,5 dl havregyn
Vanillesukker
Kanel
Sådan gør du:
Tænd ovnen og forvarm til 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser med smøret indtil det er jævnt fordelt og har en "smuldret" konsistens.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både og fordel dem i et fladt, ildfast fad. Riv marcipanen over æblerne, og fordel smuldredejen derover i et jævnt lag.
Sæt i ovnen og bag i 25-30 min. - hold lidt øje med om smuldrelåget bliver for brunt.
Resultatet er en helt sprød top med mosede, søde æbler under.
Serveres lun og gerne med god vanilleis til.
Lise-pigens tips:
Kan også laves i portionsstørrelser, hvis det skal være fisefornemt. Så gør man bare som ovenfor, men putter indholdet i ramekiner (det er små skåle). NB! bagetiden vil så være lidt kortere.
Eller:
Kan også laves med anden frugt, fx pærer, rabarber eller friske bær, når det er sæson.
Yum, yum!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar