Det skal du bruge (3-4 personer):
500-600 lammekød i tern af god kvalitet
1 spsk garam masala
2 spsk gurkemeje
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
1 tsk kanel
2 tsk chillipulver
25 ml hvidvinsedikke
50 ml. rapsolie eller ghee (indisk klaret smør)
1 stort løg, skåret i skiver
1 tommelfingerstort stykke ingefær, skrællet og revet
2 fed hvidløg, revet
1 stor rød chilli, med eller uden sten afhængig af smagsløgene
2 tsk tomatkoncentrat
2 modne tomater, skåret i tern
1/2 l kalve- eller hønsefond
Saften fra 1/2 citron
150 g spinat (gerne babyspinat. NB! Spinaten skal vaskes og skylles grundigt, da bladene oftest indeholder meget sand, som du selvfølgelig ikke vil have med i rettet)
100 g tørrede kikærter eller en dåse kikærter af god kvalitet
1/2-1 dl sødmælksyoghurt
Sådan gør du:
Hvis du bruger tørrede kikærter, så skal du lægge dem i blød i koldt vand min. 8 timer inden, de skal bruges. Når de har stået i blød, hælder du vandet fra, skyller dem og koger dem i letsaltet vand i ca. 30 min. Jeg kan personligt godt lide, når kikærter har lidt bid, men det er jo en smagssag. Hvis du bruger kikærter på dåse, så hæld vandet fra og skyl dem godt.
Start med at skære unødvendigt fedt og sener af lammet. Derefter blander du alle de tørrede krydderier med lammet og hvidvinsedikken. Bland det godt, så lammeternene er dækkede af krydderierne. Lad lammet stå lidt, så smagstofferne trækker ind i kødet. Mens det trækker, så bruner du løg, hvidløg, ingefær og chilli i olien. Gør det ved svag varme, så løgene bliver helt bløde og nærmest karameliserer. Derefter tilsætter du lammet og bruner det godt på alle sider. Tilsæt så tomattern, tomatkoncentrat, citronsaft og fond. Lad det hele simre i ca. 1 time indtil saucen er reduceret godt, og lammet er blevet mørt. Tilsæt så de kogte kikærter og derefter spinaten lidt efter lidt. Den falder hurtigt sammen. Lige inden serveringen tilsætter du yoghurten. Du kan tilsætte efter, hvor meget sauce du ønsker - og efter smag og behag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar