onsdag den 15. august 2012

Lynhurtige fiskefrikadeller

Denne opskrift indvolverer lidt snyd, fordi den bruger færdigrørt fiskefars fra fiskehandleren. Det allerbedste er selvfølgelig at røre farsen selv, men hvis du har en god lokal fiskemand, som laver sin egen, er det tilladt at springe over, hvor gærdet er lavest. For de ihærdige, som gerne vil selv, skal jeg nok snart dele min svigermors opskrift på fiskefrikadeller, som er de bedste. Istedet for de klassiske kogte kartofler, har jeg lavet en god og mættende salat til med friske, danske majs og spidskål.

Det skal du bruge (2-3 personer):
500g rørt grov fiskefars af torsk (aller helst fra fiskemanden)
En håndfuld hakket dild
En håndfuld hakket persille
En lille håndfuld hakket purløg
Smør & olie til stegning
Salat: 
2 friske majskolber
2 gulerødder
1/2 spidskål
Lidt blandede salater
1/2 halvt rødløg i tynde både
En lille smule feta
Olivenolie
Salt & peber

Sådan gør du:
Fiskefrikadeller: Bland de hakkede krydderurter med fiskefarsen og lad den trække lidt. Smelt smør sammen med olie på en slip-let pande. Form frikadellerne med (brug en ske og lidt koldt vand) og steg dem ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte.
Salat: Kog majskolberne i letsaltet vand i 5-6 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Skær majskernene af kolberne. Vask og skyl salaterne. Snit spidskålen og gulerødderne fint. Bland alle ingredienserne og giv lidt olivenolie, salt & peber efter behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar